Pikantní zapečené brambory s kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 280 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 32.5 mg
 - Draslík 1127.6 mg
 - Vláknina 16025.5 mg
 - Vitamín A 16025.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Syrové brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Plátky z uzené šunky rozkrájíme na poloviny. Dvě očištěné cibule a kousek pórku pokrájíme na tenká kolečka. Omytou malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme ji na velmi tenké proužky. Troubu si předehřejeme na 190°C.
 - 
                                2
Pekáček vytřeme olejem. Na dno poklademe 1/3 plátků brambor, osolíme je, posypeme kmínem a špetkou pepře. Na ně poklademe plátky z jedné cibule, 1/2 pórku, 1/2 pokrájené šunky, 1/2 kysaného zelí a 1/2 pokrájené chilli papričky. Tento postup opakujeme, poslední vrstva bude z brambor, kterou přelijeme zakysanou smetanou.
 - 
                                3
Pekáček s brambory zakryjeme poklicí nebo alobalem, vložíme do středu trouby a pečeme je přibližně 40-50 minut, až povrch bude dozlatova upečený a okraje budou mít zlatohnědou barvu a budou křupavé.
 - 
                                4
Teplé brambory se zelím dáme na talíře a hned podáváme.