Brambory zapečené v pikantní omáčce
Suroviny
- 750 g Brambory vařené
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 150 g Šunka dušená
 - 30 g Tuk
 - 10 g Petržel - nať
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Sardelové řezy
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1525 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 225.2 mg
 - Draslík 834.1 mg
 - Vláknina 9229.8 mg
 - Vitamín A 9229.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 79.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji a rozšleháme se smetanou na hustou omáčku. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, šunku, sardele, koření a natvrdo uvařená vejce nakrájená na kostičky. Po provaření přidáme do omáčky polovinu nastrouhaného sýru.
 - 
                                3
Brambory naskládáme do vymazaného pekáčku, zalijeme omáčkou a navrch nasypeme zbylý sýr a přidáme trochu tuku. Zapečeme v troubě.
 - 
                                4
Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.