Brambory zapečené v pikantní omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory vařené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Šunka dušená
  • 30 g Tuk
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1525 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 225.2 mg
  • Draslík 834.1 mg
  • Vláknina 9229.8 mg
  • Vitamín A 9229.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 79.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji a rozšleháme se smetanou na hustou omáčku. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, šunku, sardele, koření a natvrdo uvařená vejce nakrájená na kostičky. Po provaření přidáme do omáčky polovinu nastrouhaného sýru.

  • 3

    Brambory naskládáme do vymazaného pekáčku, zalijeme omáčkou a navrch nasypeme zbylý sýr a přidáme trochu tuku. Zapečeme v troubě.

  • 4

    Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu