Makovo-ovesné lívance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Mléko plnotučné
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 100 ml Sirup javorový
  • 4 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 5 polévková lžíce Mák mletý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka špaldová
  • 5 polévková lžíce Ovesné vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 152.4 mg
  • Draslík 338.6 mg
  • Vláknina 6667 mg
  • Vitamín A 6667 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 238 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse pečlivě promícháme kysanou smetanu s mlékem, rozšlehanými vejci, solí, medem, olejem, vločkami, mletým mákem a moukou s kypřicím práškem.

  • 2

    Těsto necháme asi 20 minut odpočinout, poté na vymaštěném lívanečníku postupně smažíme lívance z obou stran dozlatova.

  • 3

    Lívance podáváme přelité javorovým sirupem.

Komentáře k receptu