Vepřová přírodní pečeně s barevnou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Brambory vařené
  • 150 g Brokolice
  • 100 g Květák
  • 80 g Mrkev kořen
  • 80 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1182 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 53.6 mg
  • Draslík 1425.4 mg
  • Vláknina 21204 mg
  • Vitamín A 21204 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 198.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené vepřové maso osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče. Přidáme na plátky nakrájený česnek, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě doměkka.

  • 2

    Omytou brokolici a květák rozebereme na růžičky, očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka a vše povaříme v mírně osolené vodě.

  • 3

    Upečené maso podáváme s vařenou zeleninou a bramborami, přelité vypečenou šťávou z masa. Ozdobíme nasekanopu petrželkou.

Komentáře k receptu