Dušené vepřové maso s baby karotkou a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 180 g Vepřová plec
  • 120 g Zelenina mražená baby karotka s hráškem
  • 120 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 417 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 69.9 mg
  • Draslík 356.3 mg
  • Vláknina 2042.8 mg
  • Vitamín A 2042.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté libové vepřové plecko osušíme a pokrájíme na malé kostky. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. V kastrólu si na rozehřátém oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme k němu pokrájené maso a za občasného promíchání maso s cibulí smažíme do doby, až se z masa zredukuje šťáva. Poté maso podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme chilli, kmínem, sójovou omáčkou, podlijeme vodou a pod poklicí ho při mírné teplotě dusíme přibližně 30 minut. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu mraženou baby karotku s hráškem, promícháme a dusíme ještě 7-10 minut. Podle chuti maso se zeleninou můžeme dosolit.

  • 2

    Vepřové maso se zeleninou má lahodnou chuť, podáváme ho hned teplé.

Komentáře k receptu