Dušené vepřové maso s baby karotkou a hráškem
Suroviny
- 180 g Vepřová plec
 - 120 g Zelenina mražená baby karotka s hráškem
 - 120 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Omáčka sójová
 - 0.25 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 ks Cibule
 - 3 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 417 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 69.9 mg
 - Draslík 356.3 mg
 - Vláknina 2042.8 mg
 - Vitamín A 2042.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté libové vepřové plecko osušíme a pokrájíme na malé kostky. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. V kastrólu si na rozehřátém oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme k němu pokrájené maso a za občasného promíchání maso s cibulí smažíme do doby, až se z masa zredukuje šťáva. Poté maso podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme chilli, kmínem, sójovou omáčkou, podlijeme vodou a pod poklicí ho při mírné teplotě dusíme přibližně 30 minut. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu mraženou baby karotku s hráškem, promícháme a dusíme ještě 7-10 minut. Podle chuti maso se zeleninou můžeme dosolit.
 - 
                                2
Vepřové maso se zeleninou má lahodnou chuť, podáváme ho hned teplé.