Pestrý špíz z vepřového a krůtího masa
Suroviny
- 85 g Krůtí prsa
 - 85 g Vepřová kýta
 - 2 krajíc Chléb samožitný
 - 1 kávová lžička Olej chilli
 - 1 kávová lžička Grilovací koření
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika oranžová
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Kmín drcený
 - 2 špetka Pepř 4 barev
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.75 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 292 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 56.1 mg
 - Draslík 670.6 mg
 - Vláknina 9160.3 mg
 - Vitamín A 9160.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 87.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté vepřové libové maso a krůtí prsa osušíme, pokrájíme je na kousky velké přibližně 2x3cm. dáme je do misky, osolíme je posypeme čerstvě pomletým pepřem, drceným kmínem a pokapeme je chilli olejem. Maso dobře promícháme a necháme 1 hodinu odpočinout. Troubu s grilem si předehřejeme na 250°C.
 - 
                                2
Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme ji jadřinců a pokrájíme je na proužky široké asi 3cm. Omytá rajčata pokrájíme na silněší plátky, očištěné žampióny podélně rozkrojíme na poloviny. Očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka. V misce v olivovém oleji rozmícháme grilovací koření s prolisovaným stroužkem česneku.
 - 
                                3
Na kovové jehly střídavě napíchneme všechny pokrájené suroviny. Dáme je do pekáčku a vložíme do trouby pod gril. Pečeme je přibližně 15 minut. Během pečení špízy otáčíme a potíráme ochuceným olejem.
 - 
                                4
Upečené špízy podáváme horké s chlebem.