Hrachová kaše s opékaným klobásem a okurkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Hrách žlutý
  • 200 g Chléb konzumní
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Klobása ostravská
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1122 kcal
  • Sacharidy 138 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 25.8 mg
  • Draslík 91.1 mg
  • Vláknina 6110.3 mg
  • Vitamín A 6110.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách namočíme aspoň na hodinu tak, aby byl celý ponořený.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na jemno a opečeme ji v hrnci na sádle. Poté přidáme hrách i s vodou, ve které byl ponořený a vaříme doměkka.

  • 3

    Poté rozšťoucháme nebo rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, kmín, majoránku a utřený česnek. Přidáme smetanu a prohřejeme. Vaříme dokud omáčka nebude mít požadovanou hustotu.

  • 4

    Klobásu nařežeme na mřížku a opečeme ji na slunečnivém oleji ze všech stran. Okurku nakrájíme na čtvrtiny a obojím obložíme hrachovou kaši.

  • 5

    Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu