Notice: Undefined variable: category_path in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342 Cheesecake s růžovou rebarborou | Receptarium.cz

Cheesecake s růžovou rebarborou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 40.8 mg
  • Draslík 104 mg
  • Vláknina 1320 mg
  • Vitamín A 1320 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve předehřejeme troubu na 180 °C.

  • 2

    Oloupeme růžovou rebarboru ( pokud ji neseženeme, můžeme použít i obyčejnou )a nakrájíme ji na asi 7 cm dlouhé kousky. Dáme je do kastrolu, který je možné vložit do trouby. Rebarboru pokapeme zázvorovým sirupem a posypeme 50 gramy krupicového cukru. Není nutné přidávat vodu, protože hodně šťávy vypustí rebarbora. Dáme péci do předehřáté trouby a pečeme asi 15 - 20 minut tak, aby rebarbora byla měkká, ale aby ještě držela tvar. Vyjmeme kastrol z trouby a a necháme rebarboru vychladnout. Poté jí polovinu rozmixujeme a zbytek odložíme stranou na zdobení.

  • 3

    Rozmixujeme zázvorové sušenky,nebo je vložíme do plastového sáčku a rozdrtíme je válečkem na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a smícháme se 150 ti gramy rozehřátého másla. Směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno a boky dortové formy ( otevírací kulatá dortová forma o průměru 23 cm ),kterou předtím vytřeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Základ by měl sahat do výšky asi 3 - 4 cm, aby do něj šla upravit náplň.

  • 4

    4 plátky želatiny přelijeme vodou, necháme změknout.

  • 5

    200 gramů smetanového sýra, 250 gramů tvarohu a 30 gramů krupicového cukru prošleháme ve velké míse do lehkého krému. Do něj zapracujeme rozmixovanou rebarboru. Do žáruvzdorné misky postavené na rendlík s mírně vroucí vodou nalijeme smetanu a ohřejeme. Vymačkáme tekutinu z plátků želatiny a rozpustíme je v ohřáté smetaně. Přecedíme, abychom odstranili zbytky nerozpuštěné želatiny a vešleháme do tvarohového krému. Takto připravenou náplň upravíme na sušenkový základ v dortové formě. Formu vložíme do chladničky a necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout, nejlépe však přes noc.

  • 6

    Rozehřejeme lžíci másla a lžíci zlatého třtinového, nebo světlého kukuřičnému sirupu v rendlíku a přimícháme 30 gramů kukuřičných lupínků. Dáme si záležet na tom, aby byl každý lupínek obalený sladkou směsí. Pak lupínky rozprostřeme na silikonovou podloýku, nebo pečicí papír a necháme je uschnout.

  • 7

    Cheesecake vyjmeme z formy, přeneseme ho na tác, rozložíme na něj kousky rebarbory a posypeme ho obalenými kukuřičnými lupínky. Rozkrájením získáme deset porcí vynikajícího cheesecake s výraznou chutí rebarbory.

Komentáře k receptu