Slaný medový cheesecake
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 149 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 157.2 mg
 - Draslík 73.7 mg
 - Vláknina 100 mg
 - Vitamín A 100 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme troubu na 170 °C.
 - 
                                2
Karamelové sušenky ( např. Lotus )můžeme rozmixovat, nebo je vložit do plastového sáčku a válečkem je rozdrtit na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem( 125 g ). Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno dortové formy vytřené máslem a vyložené pečicím papírem ( otevírací dortová forma o průměru 23 cm ).
 - 
                                3
Do velké mísy vlijeme 125 gramů rozehřátého másla, cukr, vločkovou mořskou sůl, med, bílý vinný ocet, vanilkovou pastu a smetanový sýr. Důkladně prošleháme. Přidáme smetanu ke šlehání a po jednom vešleháme vejce. Než přidáme další vejce, musí být předchozí dobře zapracované. Takto připravenou náplň upravíme na sušenkový základ a formu vložíme do předehřáté trouby. Po 45 ti minutách snížíme teplotu na 150 °C a pečeme ještě dalších asi 15 minut, dokud náplň není ztuhlá kromě malého místa uprostřed. Vypneme troubu a cheesecake v ní necháme úplně vychladnout. Potom ho přeneseme do chladničky a necháme nejméně 3 hodiny, ideálně však přes noc chladit.