Tvarohový dort s malinami II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Maliny
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 140 g Cukr moučka
  • 500 g Tvaroh polotučný
  • 200 g Bebe sušenky kakaové
  • 390 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 plátek Želatina bílá plátky
  • 6 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 91.5 mg
  • Draslík 101 mg
  • Vláknina 8666.7 mg
  • Vitamín A 8666.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme základ: Bebe sušenky rozmixujeme na prášek (dobře to jde také dáme-li sušenky do mikrotenového sáčku a několikrát je přejedeme válečkem na těsto). Do těchto rozdrobených sušenek nalijeme rozpuštěné máslo a směs pak namačkáme dnem skleničky na dno dortové formy.

  • 2

    Plátky želatiny namočíme na 5 minut v misce s vodou.

  • 3

    140 ml smetany zahřejeme a ještě před tím, než začne vřít, odstavíme. Dáme do ní 4 plátky želatiny. Mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme vychladit.

  • 4

    Mezitím utřeme oba tvarohy s cukrem. Vlijeme smetanu s želatinou (ne horkou).

  • 5

    Do smetany nasypeme ztužovač a vyšleháme do pevna. Jemně vmícháme do tvarohové směsi.

  • 6

    Na připravený korpus naskládáme jednu třetinu malin. Zalijeme to tvarohovou směsí a dáme do ledničky.

  • 7

    Jeden decilitr vody smícháme s cukrem krystal a zbylým ovocem a 5 minut povaříme. Odstavíme a necháme trochu vychladnout. Do směsi dáme zbylé dva plátky želatiny a přelijeme tím tvarohový koláč.

  • 8

    Necháme vychladit minimálně 4 hodiny, nejlepší je ale přes noc.

Komentáře k receptu