Pečené čerstvé fíky se sýrem, mandlemi a šunkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 25 g
- Sodík 184 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 163.6 mg
- Draslík 336.2 mg
- Vláknina 9230.4 mg
- Vitamín A 9230.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 8.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu si předehřejeme na 180°C. Do keramické misky (ramekin) rozdrobíme čerstvý kozí sýr, přidáme zakysanou smetanu, vejce, sůl, pepř a směs dobře rozmícháme. 
- 
                                2Čerstvý zralý fík omyjeme, osušíme a rozkrájíme na 6 dílů. Dno zapékací keramické mísy pokryjeme plátky šunky, šunku posypeme loupanými mandlemi a položíme na ni pokrájený fík. Pak vše přelijeme sýrovou směsí. Misku vložíme do středu předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30-35 minut do doby, až se sýr rozpustí a vytvoří se smetanou zlatavou kůrku. 
- 
                                3Porce pečených fíků se sýrem a šunkou rozdělíme na talíře a hned teplé servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        