Krůtí prsa v pomerančové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 100 ml Rajčatová šťáva
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Pomeranče
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 81.3 mg
  • Draslík 704.2 mg
  • Vláknina 7870.5 mg
  • Vitamín A 7870.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme pomerančovou marinádu: do mísy s olejem vymačkáme šťávu z pomerančů. Přidáme k ní sójovou omáčku, med, prolisované stroužky česneku, rajčatovou šťávu, mletý zázvor, mletý hřebíček a kukuřičný škrob Maizenu. Vše v míse důkladně promícháme. Omytá a osušená krůtí prsa rozřežeme na poloviny a celá je namočíme do marinády na 6-8 hod.

  • 2

    Druhý den předehřejeme troubu na 200°C. Do zapékací misky dáme marinovaná krůtí prsa, podlijeme je troškou vody, mísu zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Maso během pečení několikrát potřeme zbývající marinádou. Pečeme ho přibližně 35-45 minut.

  • 3

    Omytý a osušený pomeranč pokrájíme na měsíčky. Měkké upečené maso pokrájíme na plátky, dáme je na talíře, ozdobíme kousky pomeranče, maso přelijeme výpekem a servírujeme.

Komentáře k receptu