Květákový salát s jogurtovou majonézou a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek mražený
  • 600 g Květák
  • 100 g okurky sterilizované
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 4 polévková lžíce Majonéza yofresh
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 533 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 123.3 mg
  • Draslík 569.9 mg
  • Vláknina 13829.8 mg
  • Vitamín A 13829.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák rozebereme na malé růžičky. Oloupanou mrkev omyjeme a podélně rozkrojíme. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Sladkokyselé sterilované okurky nakrájíme na stejně velké kostičky jako mrkev. V kastrólku přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Jakmile se voda začne vařit, nasypeme do ní mražený zelený hrášek a krátce 1-2 minuty ho povaříme, pak vyjmeme sítem, propláchneme ho pod studenou vodou a necháme vystydnout. Horkou vodu po hrášku přivedeme znovu k varu, vložíme do ní růžičky květáku a mrkev. Zeleninu budeme vařit pouze 8-10 minut, dáváme pozor, aby se nerozvařila, aby byla křupavá. V malém kastrólku uvaříme vejce natvrdo, vaříme je 9-10 minut. Poté je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Hrášek, květák, cibuli a na kostičky pokrájenou mrkev a vajíčka v míse promícháme s jogurtovou zárubovou majonézou a bílým jogurtem. Poté salát dochutíme solí, pepřem a hořčicí.

  • 3

    Salát před podáváním necháme vychladit.

Komentáře k receptu