Mátový fondán v čokoládě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 24 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 7.4 mg
 - Draslík 194.5 mg
 - Vláknina 4500 mg
 - Vitamín A 4500 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Poprášíme si ruce a pracovní desku moučkovým cukrem. Důkladně prohněteme fondán s peprmintovou příchutí a invertázou. Utvoříme z fondánu 70 kuliček o průměru asi 1,5 cm. Kuličky pokládáme na plech, který jsme předtím vyložili pečicím papírem. každou kuličku mírně přimáčkneme, tím vytvoříme kolečka o průměru asi 2 cm. Plech dáme do chladničky a necháme bonbony ztuhnout.
 - 
                                2
Ztuhlé bonbony máčíme v temperované čokoládě, pak je necháme ztuhnout při pokojové teplotě. Když na některých prosvítá z čokolády fondán, namočíme je do čokolády znovu, protože náplň změkne a vytekla by. Když čokoláda úplně ztuhne, uložíme bonbony do vzduchotěsné nádoby a necháme je 4 - 5 dnů rozležet.
 - 
                                3
Po změknutí můžeme bonbony uchovávat ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě až 14 dní.