Křupavý zapečený zelený chřest s ořechy a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Ořechy vlašské
  • 80 g Sýr Gran Moravia
  • 380 g Chřest zelený
  • 1 kávová lžička Olej chilli
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Mandle
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 330.9 mg
  • Vláknina 29170.2 mg
  • Vitamín A 29170.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 8.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 220°C. V misce dobře smícháme olivový olej s chilli olejem, prolisovaným stroužkem česneku a hrubou mořskou solí. Loupané mandle nahrubo nastrouháme do misky a odložíme je.

  • 2

    Omytý čerstvý zelený chřest neloupeme, jen odřežeme tvrdší spodní části. Poté ho dáme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Posypeme ho čerstvě pomletým pepřem, prsty stonky chřestu promícháme a oddělíme od sebe. Celé stonky potřeme ochuceným olejem, posypeme mandlemi a vložíme do předehřáté trouby péct.

  • 3

    Chřest pečeme přibližně 8-10 minut, poté plech vyjmeme z trouby, obrátíme ho, posypeme rozpůlenými vlašskými ořechy, nastrouhaným sýrem a vložíme znovu do trouby. Pečeme dalších 5-8 minut dokřupava.

  • 4

    Upečený chřest podáváme samostatně nebo jako přílohu. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu