Růžičková kapusta v bešamelové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 600 g Kapusta růžičková
  • 250 g Šunka dušená
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 82.9 mg
  • Draslík 112.4 mg
  • Vláknina 15306 mg
  • Vitamín A 15306 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustičky očistíme a vaříme asi 5min ve vodě se šťávou z půlky citronu. Poté scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 3

    Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Postupně, za stálého míchání ji zalijeme vlažným mlékem, ochutíme solí, pepřem a asi 10min na mírném ohni provaříme.

  • 4

    Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme polovinu kapustiček, na ně nasypeme na kostičky nakrájenou šunku, nalijeme polovinu bešamelové omáčky, posypeme polovinou sýra a ve stejném pořadí vše zopakujeme. Povrch posypeme vločkami másla a zbytkem sýra.

  • 5

    Pečeme asi 15min dozlatova.

Komentáře k receptu