Knedlík Pálffy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Máslo čerstvé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Žemle tuková
  • 5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1061 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 546 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 647.6 mg
  • Draslík 236.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme housky na větší kostky a namočíme do mléka.

  • 2

    Na kostičky nakrájíme slaninu a necháme ji vyškvařit do sklovita.

  • 3

    Utřeme máslo s vejci, které postupně přidáváme a 2 žloutky.

  • 4

    Přidáme vymačkanou housku a slaninu, dobře promícháme a osolíme.

  • 5

    Vytvarujeme velký knedlík a vložíme do vroucí vody a v páře vaříme 1 1/2 hodiny.

Komentáře k receptu