Květák římský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Květák
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 špetka Provensálské koření
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 133 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 780.3 mg
  • Vláknina 10293.4 mg
  • Vitamín A 10293.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kousky nakrájený česnek osmahneme na oleji a zakápneme vodou, aby nezhořkl.

  • 2

    Přidáme syrový květák nakrájený na růžičky, nasekanou petrželku a opečeme, dokud se olej nevsákne. Podlijeme vodou, okořeníme, osolíme a vmícháme protlak.

  • 3

    Do změknutí dusíme, hotový pokrm posypeme parmazánem a podáváme.

Komentáře k receptu