Zlomková preclíková čokoláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 100 g Preclík sezamový
  • 500 g Čokoláda hořká
  • 170 g Tofé
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 481 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 12.6 mg
  • Vláknina 485.7 mg
  • Vitamín A 485.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyložíme plech alobalem, nebo pečicím papírem. Nalámeme, nebo nakrájíme preclíky a tofé. Asi 40 gramů máslového tofé a 20 gramů preclíků odložíme, zbývající preclíky a tofé vmícháme do rozehřáté temperované tmavé, nebo mléčné čokolády.

  • 2

    Nalijeme směs na plech na kterém ji rozetřeme do asi 6 mm tenké vrstvy. Celý plech nemusí být pokrytý.

  • 3

    Posypeme čokoládu na plechu odloženými kousky preclíků a tofé, které do čokolády přitlačíme, aby se přichytily. Pak vše posypeme vločkovou mořskou solí.

  • 4

    Necháme čokoládu tuhnout 45 minut při pokojové teplotě, nebo asi 15 minut v chladničce. Když úplně ztuhne, rukama ji nalámeme na kousky, které v uzavřené vzduchotěsné nádobě v chladnější místnosti vydrží až měsíc.

Komentáře k receptu