Zmrzlinový pohár v tuhé podobě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 26 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 14.3 mg
- Draslík 197.4 mg
- Vláknina 2528 mg
- Vitamín A 2528 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Koktejlové třešně ( třešně v marasce )nakrájíme a pečlivě osušíme papírovou utěrkou. Vyložíme plech alobalem nebo pečicím papírem.
-
2
Po délce rozkrojíme vanilkový lusk, vyškrabeme z něj semena ( dřeň )a vmícháme je do bílé rozehřáté temperované čokolády.
-
3
Nakrájíme tofé bonbony a slané arašídy, polovinu vmícháme do temperované bílé čokolády a druhou polovinu prozatím odložíme.
-
4
Rozetřeme čokoládovou směs v tenké, stejnoměrné vrstvě na připravený plech s alobalem nebo pečicím papírem. Vrstva nemusí pokrývat celý plech.
-
5
Ještě měkkou bílou čokoládu pokapeme tmavou rozehřátou a temperovanou čokoládou v náhodných, asymetrických vzorech a posypeme ji druhou polovinou nakrájených arašídů a tofé bonbonů. Pak ji posypeme barevným cukrovým sypáním a kousky nakrájených třešní. Třešně lehce přitlačíme, aby se na čokoládě uchytily.
-
6
Necháme čokoládu tuhnout při pokojové teplotě asi 45 minut, nebo 15 minut v chladničce. Když je úplně ztuhlá, nalámeme ji rukama na nepravidelné kousky, které podáváme naskládané ve zmrzlinovém poháru. Získali jsme asi 550 gramů čokoládových "střepů".
-
7
Zmrzlinový pohár v tuhé podobě nám v uzavřené vzduchotěsné nádobě, uložené v chladničce, vydrží až 14 dní.