Minestrone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Hrášek
  • 250 g Fazole bílé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 80 g Špagety, Makarony
  • 60 ml Víno červené
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Tuřín
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 plátek Anglická slanina
  • 1 l Voda pitná
  • 9 hrnek Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pesto
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 2260 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 12.6 mg
  • Draslík 1473 mg
  • Vláknina 23959.6 mg
  • Vitamín A 23959.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole necháme namáčet den předem. Propláchneme, zalijeme vodou a vaříme cca 15min. Poté scedíme.

  • 2

    Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájenou slaninu. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, nakrájenou petrželku a fazole, zalijeme vývarem a vínem. Pod pokličkou vaříme cca 2hodiny.

  • 3

    Poté přidáme nakrájenou mrkev, na kostky nakrájený tuřín a brambory, rajčatový protlak a ještě 20min provaříme. Vložíme na plátky nakrájené cukety, hrášek a macarony. Povaříme dalších 15-20min, ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme nastrouhaným parmazánem, lžičkou omáčky pesto, posypeme čerstvými bylinkami a podáváme.

Komentáře k receptu