Domácí uzená kachní prsa, čočkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Celer bulvový
  • 200 g Čočka jedlá
  • 40 g Mrkev kořen
  • 20 g Petržel kořen
  • 200 g Čočka červená
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Jalovec
  • 2 ks Šalotka
  • 4 ks Kachní prsa
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Klobása Chorizo
  • 4 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 833 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 803 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 108 g
  • Cholesterol 116.8 mg
  • Draslík 2031.8 mg
  • Vláknina 63396.5 mg
  • Vitamín A 63396.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 105 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná kachní prsa naložíme do směsi soli, cukru, tymiánu, rozmarýnu a jalovce. Maso marinujeme nejméně 24 hodin.

  • 2

    Potom maso opláchneme a udíme v teplém kouři při 90°C asi 25 minut - v udírně, na grilu nebo v hrnci. Uzené maso přiklopíme a necháme v teple dojít.

  • 3

    Zelenou čočku asi na 30 minut namočíme do studené vody, červenou nemáčíme. Očištěnou kořenovou zeleninu a šalotku nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm nakrájené chorizo. Přidáme kořenovou zeleninu se šalotkou a vše krátce orestujeme. Přidáme červenou zelenou čočku, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Nakonec salát ochutíme solí, pepřem a balsamicem.

  • 4

    Uzená kachní prsa nakrájíme na tenké plátky a podáváme s čočkovým salátem.

Komentáře k receptu