Cuketová polévka s marinovanou hlívou ústřičnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 350 g Cuketa
  • 160 g Hlíva ústřičná
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Sirup javorový
  • 1 ks Cibule lahůdková
  • 2 špetka Pepř cayenský
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Pórek
  • 2 polévková lžíce Pórek
  • 1 polévková lžíce Sójová pasta Miso
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 637 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 586.2 mg
  • Vláknina 6474.9 mg
  • Vitamín A 6474.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou pokrájíme na tenké nudličky. Připravíme si marinádu na hlívu: do mísy dáme sójovou omáčku, sezamový olej, špetku chilli, 2 špetky drceného kmínu, vše promícháme, vložíme do ní pokrájenou hlívu, promícháme ji s marinádou tak, aby houby byly celé obalené marinádou. Necháme je marinovat 30 minut.

  • 2

    Mezitím si omytou cuketu pokrájíme na kostičky. Lahůdkovou cibuli a mladý pórek pokrájíme nadrobno, z pórku si odložíme 2 lžíce na ozdobu. Do mixéru dáme cuketu, cibuli, pórek, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžičku javorového sirupu, sůl, pepř, lžíci miso a vodu. Vše rozmixujeme na polohusté pyré. Petrželovou nať omyjeme, vodu setřepeme a pokrájíme nadrobno.

  • 3

    Polévku nalijeme do misek, ozdobíme petrželovou natí, marinovanou hlívou a servírujeme.

Komentáře k receptu