Německý cibulový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Anglická slanina
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 30 g Droždí
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Cibule
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1056 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 709 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 283.6 mg
  • Draslík 771.5 mg
  • Vláknina 15289.8 mg
  • Vitamín A 15289.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zpracujeme těsto z mouky, soli, vejce, másla, přidáme droždí v mléce s cukrem.

  • 2

    Necháme těsto kynout.

  • 3

    Nakrájíme cibule a přidáme k osmahnuté slanině a za stálého míchání podusíme.

  • 4

    Ve smetaně rozšleháme vejce, osolíme a opepříme.

  • 5

    Vyválíme těsto na pečícím papíru a necháme dokynout.

  • 6

    Cibuli dáme na koláč, přelijeme smetanou s vejci a sypeme sýrem.

Komentáře k receptu