Indiánci
Suroviny
- 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 40 g Cukr krupice
 - 200 g Cukr krupice
 - 40 g Tuk ztužený
 - 150 g Čokoláda na vaření
 - 100 ml Voda pitná
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
 - 1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 91 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 247.1 mg
 - Draslík 98.7 mg
 - Vláknina 4515 mg
 - Vitamín A 4515 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150°C.
 - 
                                2
Nejprve připravíme těsto. Polovinu cukru vyšleháme se žloutky do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, do něhož po částech zašleháme zbylý cukr. Ke žloutkové pěně vmícháme prosátou mouku a po částech lehce „zabalíme“ bílkový sníh. Vzniklé těsto dáme do cukrářského sáčku a na vyložený plech stříkáme piškoty. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 – 20 minut.
 - 
                                3
V mezičase připravíme krém. Dvě třetinu cukru dáme do kastrolu, přelijeme vodou, zamícháme a na mírném plameni vaříme, až vznikne rozvar (přes drátěné oko vyfukujeme z rozvaru bubliny).
 - 
                                4
Z bílků vyšleháme pevný sníh, do kterého zašleháme zbylý cukr. Poté opatrně za stálého šlehání vlijeme cukrový rozvar, až vznikne tuhý krém. Zcela na závěr všleháme marmeládu.
 - 
                                5
Krém dáme do cukrářského sáčku a na upečené piškoty ho nastříkáme do tvaru klasických „indiánků“. Po vychlazení indiánky poléváme čokoládovou polevou. Polevu připravíme rozpuštěním a umícháním všech surovin.