Klasická cibulačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr krupice
  • 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 ml Martell cognac
  • 5 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř 4 barev
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 727 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 650.2 mg
  • Vláknina 20462.1 mg
  • Vitamín A 20462.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky široké asi 0,5cm.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme několik snítek čerstvého tymiánu, nadrcený barevný pepř a nakrájenou cibuli. Orestujeme do zlatohnědé barvy, potom zastříkneme koňakem a necháme vyvařit. Nakonec přilijeme vývar, dochutíme cukrem, případně mírně osolíme. (Polévku můžeme lehce zahustit máslovou jíškou, není to však nutné.)

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu