Nejlepší čokoládové lanýže
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 23 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 0.1 mg
- Vláknina 3315 mg
- Vitamín A 3315 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Plech vyložíme pergamenem. Čokoládu na obalení nastrouháme. 
- 
                                2Rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Dbáme, aby se nádoba s čokoládou nedotýkala vody. 
- 
                                3Smetanu rozmícháme s cukrem a ušleháme. Do smetany pomalu a opatrně vmícháme zchladlou čokoládu. Přikryjeme fólií a dáme na hodinu do chladničky. 
- 
                                4Na plech dáme pergamen, na talířek, nebo do mističky si dáme strouhanou čokoládu. 
- 
                                5Čokoládovou šlehačku nabíráme lžičkou a obalujeme v nastrouhané čokoládě a tvarujeme kuličky. Klademe na plech, přikryjeme fólií a necháme v chladničce ztuhnout. 
- 
                                6Před podáváním vkládáme kuličky do papírových košíčků. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        