Bylinkovo-mandlový dip
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 724 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 60 g
- Sodík 359 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 818 mg
- Vláknina 31164.3 mg
- Vitamín A 31164.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 29 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Den předem si namočíme loupané mandle a sušené brusinky do studené vody. Druhý den změklé mandle a brusinky promyjeme v sítu pod studenou vodou, pak je dáme do mixéru. 
- 
                                2Omyjeme si malé svazky čerstvých bylinek: petrželku, rozmarýn, bazalku a meduňku. Ze snítek bylinek otrháme lístky a přidáme je do mixéru. Směs dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, chilli olejem, sezamovým olejem a dolijeme 40-50ml vody. 
- 
                                3Vše rozmixujeme na velmi jemný, krémový dip. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        