Krevety s bambusovými výhonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Pórek
  • 100 g Vaječný bílek slepičí
  • 2000 g Krevety tygří - loupané
  • 20 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 50 g Česnek
  • 50 g Cukr krupice
  • 150 g Paprikové lusky čerstvé
  • 60 g Houby černé
  • 70 g Zázvor celý
  • 200 g Bambusové výhonky
  • 5 g Chilli koření mleté
  • 200 g Solamyl
  • 100 ml Víno bílé
  • 300 ml Olej stolní
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 981 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 226.8 mg
  • Draslík 274.2 mg
  • Vláknina 2740.3 mg
  • Vitamín A 2740.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety očistíme a promícháme je s bílky, škrobem a solí. Potom je v rozehřátém oleji zblanšírujeme a scedíme.

  • 2

    Na části tuku zpěníme na plátky nakrájený česnek, papriky nakrájené na kostičky, bambusové výhonky, pórek a černé houby. Přidáme krevety, zalijeme vývarem a krátce podusíme. Osolíme, přilijeme dezertní víno, přidáme koření a cukr.

  • 3

    Nakonec vše zahustíme máčeným škrobem a podusíme.

Komentáře k receptu