Nejlepší mrkvový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 200 g Sýr Čedar
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.2 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Mrkev kořen
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 178.4 mg
  • Draslík 74.1 mg
  • Vláknina 12700 mg
  • Vitamín A 12700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto vyválíme na velikost formy, aby bylo i po kraji, propícháme vidličkou. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme zhruba 10 minut.

  • 2

    Oloupaný česnek jemně pokrájíme, vejce rozšleháme se smetanou, sýr nastrouháme nahrubo, petržel nasekáme nadrobno. Vše smícháme v míse, osolíme a opepříme.

  • 3

    Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky a v osolené vodě vaříme téměř doměkka. Poté je scedíme a necháme okapat.

  • 4

    Okapanou mrkev rozložíme na zapečené těsto, na něj opatrně nalijeme sýrové těsto a v troubě předehřáté na 150 °C pečeme asi 30 – 40 minut.

Komentáře k receptu