Nejlepší pečený králík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1050 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 72 g
 - Sodík 939 mg
 - Bílkoviny 79 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 69 mg
 - Draslík 1310.6 mg
 - Vláknina 19250 mg
 - Vitamín A 19250 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pekáč vytřeme změklým máslem.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na klínky, houby očistíme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                3
Oloupané cibule nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky.
 - 
                                4
Králičí stehna odblaníme, do masa uděláme ostrým nožem zářezy, protáhneme slaninou, osolíme polovinou soli, opepříme polovinou pepře a posypeme polovinou drceného kmínu. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky.
 - 
                                5
Cibuli, česnek a houby promícháme v míse se zbylou slaninou, solí, pepřem a kmínem. Směsí vyložíme dno pekáče, poklademe rovnoměrně snítkami rozmarýnu. Na směs rozložíme králičí stehna, zalijeme vodou, přiklopíme a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme doměkka. V průběhu pečení přeléváme výpekem.
 - 
                                6
Když je maso téměř měkké, odstraníme rozmarýn, maso přelijeme výpekem, pokud se vypekla všechna voda z hub, přilijeme vývar a dopečeme bez poklice. Stehna pečeme zhruba 45 - 60 minut.