Nejlepší pomazánka na jednohubky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 50 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 50 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 100 g Šunka dušená
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 50 g Majonéza
  • 50 g Tavený smetanový sýr se šunkou
  • 400 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 136.6 mg
  • Draslík 81.7 mg
  • Vláknina 105 mg
  • Vitamín A 105 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme a oloupeme. Česnek utřeme, šunku nakrájíme na nudličky. Tvrdé sýry nastrouháme.

  • 2

    V míse utřeme tavený sýr s máslem a nastrouhanou nivou. Přidáme nahrubo nastrouhaná vejce, šunku, česnek, smetanu a majonézu. Vše promícháme ručním mixerem.

  • 3

    Před podáváním pomazánku vychladíme.

Komentáře k receptu