Krabi na karí koření

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 2000 g Krabí tyčinky
  • 10 g Chilli koření mleté
  • 150 g Paprikové lusky čerstvé
  • 200 g Pórek
  • 20 g Glutasol
  • 20 g Sůl
  • 200 g Solamyl
  • 100 g Vaječný bílek slepičí
  • 50 g Kari koření
  • 100 g Česnek
  • 300 ml Olej stolní
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1151 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 76.8 mg
  • Draslík 514 mg
  • Vláknina 5480.7 mg
  • Vitamín A 5480.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krabí prsty nakrájíme na větší kousky a promícháme s bílky,škrobem a osolíme. Kousky masa oblanžírujeme v mírně rozehřátém tuku. Přebytečný tuk scedíme.

  • 2

    V malém množství tuku na pánvičce zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pórek, paprikové lusky a česnek nakrájený na plátky. Zalijeme vývarem a přidáme čili, karí koření, glutasol, přilijeme víno a pokrm osolíme.

  • 3

    Nakonec vše podusíme a zahustíme máčeným škrobem.

Komentáře k receptu