Bryja z Opavska a Ostravska
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 25 mg
 - Draslík 259 mg
 - Vláknina 10145.8 mg
 - Vitamín A 10145.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé ovoce vypeckujeme, odstraníme jadřince a nakrájíme. Necháme povařit s trochou vody a cukrem, hřebíčkem a skořicí.
 - 
                                2
Zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali v mléce či smetaně. Pokud použijeme mléko, přidáváme lžičku másla. Vznikne nám hustá ovocná omáčka, skoro kaše.