Křenová omáčka

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sádlo škvařené
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Křen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 5 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 5 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 81.9 mg
  • Draslík 545.3 mg
  • Vláknina 7730.1 mg
  • Vitamín A 7730.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 141.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do horkého sádla vsypeme hladkou mouku, dle chuti mletý květ a připravíme si světlou jíšku. Tu pak zalijeme vývarem, rozšleháme a osolíme.

  • 2

    Uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme zvolna asi 30 minut.

  • 3

    Zjemníme smetanou, ochutíme cukrem a krátce povaříme.

  • 4

    Na závěr přidáme na jemno nastrouhaný křen a opět krátce povaříme.

Komentáře k receptu