Koprová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2.5 dl Hovězí vývar základní
  • 2.5 dl Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 32.5 mg
  • Draslík 150.4 mg
  • Vláknina 189 mg
  • Vitamín A 189 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do osoleného hovězí polévky dáme na několik minut povařit kopr. Vaříme krátce, aby neztratil vůni a barvu.

  • 2

    Rozmícháme si v mléce či smetaně mouku a přilijeme k vývaru.

  • 3

    Ochutíme cukrem a necháme chvilku povařit. Musíme omáčku míchat, aby se nám ode dna nenapalovala.

  • 4

    Dle chuti jí přikyselíme, přisladíme a dosolíme.

  • 5

    Nakonec můžeme omáčku chutně vylepšit jestli-že rozmícháme žloutek v trošce smetany a vlijeme ho do vařící se omáčky. Omáčku pak už nevaříme, aby se nám žloutek nesrazil. Omáčka žloutkem zhoustne, je hladší a má příjemnou smetanovou barvu.

  • 6

    K příloze podáváme houskový knedlík.

Komentáře k receptu