Sýrová roláda s pikantní náplní

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 120 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Chilli paprička
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Chléb toastový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 105.3 mg
  • Vláknina 4141.8 mg
  • Vitamín A 4141.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve vezmeme sýr, který dáme do sáčku a necháme ho zhruba 10 minut vařit, dokud se neroztaví. Poté vezmeme krájený toastový chléb a zbavíme ho ze všech stran kůrky.

  • 2

    V míse smícháme máslo, lučinu, mletou papriku, najemno nakrájenou chilli papričku, sůl a pepř.

  • 3

    Změklý sýr rozválíme na obdélník, který slabě pomažeme připravenou směsí, poté poklademe jednou vrstvou toastového chleba a válečkem zlehka rozválíme. Nakonec opět potřeme zbylou směsí.

  • 4

    Zabalíme do rolády a necháme v lednici tuhnout aspoň 3 hodiny.

  • 5

    Poté nakrájíme na kolečka a ozdobíme kouskem petrželky.

Komentáře k receptu