Vepřová pečeně naložená ve víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Vepřová pečeně
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Nové koření celé
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Sůl
  • 0.5 ks Bobkový list
  • 0.125 l Víno bílé
  • 0.75 šálek Zelenina kořenová
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 64684 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 94 mg
  • Draslík 907.8 mg
  • Vláknina 22195.4 mg
  • Vitamín A 22195.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu i cibuli nakrájíme na plátky, zalijeme vínem a okořeníme a mírně povaříme. Poté marinádu necháme vychladnout. Očištěné maso a zbavené sádla, vložíme do nádoby takové, aby ji maso po obvodu zcela vyplňovalo a zalijeme ho studenou marinádou, přikryjeme a uložíme do chladu na 2 dny.

  • 2

    Třetí den zeleninu z marinády vyndáme a podusíme na másle, položíme na ni okapané a osolené maso, opečeme je a pečeme za občasného podlévání do měkka.

  • 3

    Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej ze šťávy, šťávu zahustíme kouskem másla smíchaného s hladkou moukou a mírně povaříme. Šťávu poté přecedíme a polijeme jí rozkrájené maso.

  • 4

    Jako přílohy jsou vhodné smažené hranolky a zelenina nebo noky a saláty.

Komentáře k receptu