Studená vepřová pečeně

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová pečeně
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 2259 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 602 mg
  • Vláknina 5700.5 mg
  • Vitamín A 5700.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osolíme, okmínujeme, vložíme na pekáč a dáme péci do vyhřáté trouby. Občas podlijeme vlastní šťávou a ke konci pečení přilijeme trochu vody. Pečeme po každé straně asi 45 minut. Upečené maso necháme vychladnout.

  • 2

    Studenou pečeni nakrájíme na plátky a rozložíme je na mísu. Maso obložíme nakrájenou okurkou, hořčicí a listy hlávkového salátu.

  • 3

    Podáváme s chlebem nebo s pečivem.

Komentáře k receptu