Fusilli s boby a smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 310 g Sójové boby
  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 315 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Anglická slanina
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 805 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 58.2 mg
  • Draslík 1142.1 mg
  • Vláknina 19548.5 mg
  • Vitamín A 19548.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme čerstvé nebo zmrazené boby. Vložíme je do vroucí vody, scedíme, vložíme do studené, ihned scedíme, necháme vychladnout a poté oloupeme a uvaříme doměkka.

  • 2

    Pórek nakrájíme na tenká kolečka, slaninu bez kůže na malé kousky a společně orestujeme na rozpáleném oleji za stálého míchání cca 8min dozlatova. Zalijeme smetanou, přidáme citronovou kůru, přivedeme k varu, teplotu snížíme a omáčku provaříme do zhoustnutí. Vložíme boby, ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, vrátíme do hrnce, přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu