Hovězí plátky s hořčicí a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Slanina vepřová
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 40 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 4 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 818 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 138.7 mg
  • Draslík 240.2 mg
  • Vláknina 1728 mg
  • Vitamín A 1728 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky omytého masa naklepeme a protáhneme nudličkami slaniny. Osolíme, opepříme, opečeme na části oleje a udusíme na cibuli ve vývaru.

  • 2

    Ke konci dušení zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou. Po povaření přilijeme hořčici rozmíchanou v trošce vody.

  • 3

    Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.

Komentáře k receptu