Nutelové cupcaces s lískovými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 300 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Ořechy lískové
  • 30 g Ořechy lískové
  • 75 g Cukr krupice
  • 675 g Cukr moučkový
  • 200 g Nutella
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Soda jedlá
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 4 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 38.7 mg
  • Draslík 29.8 mg
  • Vláknina 1594.6 mg
  • Vitamín A 1594.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. 80g lískových oříšků jemně nastrouháme. Z toho si odložíme 30g na ozdobu polevy.

  • 2

    Těsto: do mísy prosijeme 100g hladké mouky s kypřícím práškem, 1 špetkou soli, jedlou sodou a přimícháme 50g nastrouhaných oříšků. Vše prošleháme ručním el. šlehačem.

  • 3

    Do druhé mísy dáme 200g nutely, 150ml zakysané smetany, 2 čerstvá vejce, 75g cukru a 4 lžíce oleje. Vše důkladně prošleháme, poté do tekuté směsi postupně zašleháme sypkou směs. Šleháme dalších 60-120 sekund, až se vše spojí. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané.

  • 4

    Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3.

  • 5

    Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout.

  • 6

    Připravíme si kakaový krém: 650g moučkového cukru a 1 lžíci kakaa prosijeme do čisté mísy. Do skleničky se 40ml mléka si dáme 0.5 lžičky vanilkového extraktu a směs promícháme.

  • 7

    V druhé míse ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr s kakaem a po lžicích mléko s vanilkovým extraktem. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku. Vychladlé košíčky dáme na mísu, nazdobíme krémem, krém posypeme nastrouhanými oříšky (30g) a podáváme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu