Brambory se slaninou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Olej stolní
  • 60 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 40 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 kg Brambory vařené ve slupce
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 907 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 22.9 mg
  • Draslík 1264.4 mg
  • Vláknina 19270 mg
  • Vitamín A 19270 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do pekáče s rozpáleným olejem a osmaženou cibulí. Osolíme, opepříme a v troubě zapečeme dozlatova.

  • 2

    Na talíři pokrm posypeme nastrouhaným sýrem, polijeme rozpálenou slaninou a ozdobíme rajčetem.

  • 3

    Podáváme k masům nebo jako samostatný pokrm.

Komentáře k receptu