Kaldoun

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 40 g Nudle domácí
  • 300 g Husí drůbky
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 7.3 mg
  • Draslík 27.4 mg
  • Vláknina 2023.1 mg
  • Vitamín A 2023.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbky omyjeme a vaříme v osolené vodě do změknutí. Pak je vyndáme, vykostíme a nadrobno nakrájíme.

  • 2

    Zpěníme na másle najemno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji procezeným vývarem z drůbků a rozmícháme.

  • 3

    Přidáme nakrájenou zeleninu a za občasného míchání vaříme do změknutí.

  • 4

    Potom přidáme do polévky nakrájené maso, dochutíme solí, okořeníme muškátovým květem a přidáme nudle. Do uvařené polévky přisypeme nakrájenou pažitku.

Komentáře k receptu