Ryzcová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Ryzce čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 58 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 2.9 mg
  • Draslík 16.1 mg
  • Vláknina 246.8 mg
  • Vitamín A 246.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryzce očistíme a nakrájíme. Dáme je vařit do studené vody, přidáme sůl a kmín. Vaříme pozvolna asi hodinu, dokud není vývar oranžový.

  • 2

    Připravíme si jíšku z mouky a sádla, opražíme dozlatova.

  • 3

    Scedíme vývar a zahustíme jíškou. Houby jen vyvaříme, ale nejíme!

Komentáře k receptu