Jednoduchá paštika z telecích jater

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra telecí
  • 50 g Slanina vepřová
  • 50 g Strouhanka
  • 150 g Vepřový bok
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Paštikové koření
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 551.4 mg
  • Draslík 540.8 mg
  • Vláknina 1450 mg
  • Vitamín A 1450 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu na nakrájené slanině a cibuli dusíme na kousky nakrájené vepřové maso a telecí játra doměkka. Vše potom rozemeleme na masovém strojku.

  • 2

    Do mleté směsi přidáme žloutek a strouhanku navlhčenou vínem. Osolíme a okořeníme paštikovým kořením. Třeme, až se paštika napění.

  • 3

    Paštikou naplníme čistou zavařovací láhev vymazanou sádlem. Láhev uzavřeme a paštiku vaříme v páře 90 minut.

Komentáře k receptu