Pomazánka z telecí pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Telecí pečeně
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 116 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 95.2 mg
  • Draslík 139 mg
  • Vláknina 279.7 mg
  • Vitamín A 279.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Upečené telecí maso několikrát umeleme na masovém strojku.

  • 2

    Mouku nasucho opražíme, zředíme mlékem a povaříme. Přidáme mleté maso, promícháme a vmícháme vejce, které necháme srazit.

  • 3

    Pomazánku mírně osolíme, ochutíme citronovou šťávou a kůrou a přidáme nasekanou petrželku. Nakonec zjemníme kouskem másla.

Komentáře k receptu