bezlepkový kynutý knedlík

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Droždí sušené
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 119 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 104.1 mg
  • Draslík 44.6 mg
  • Vláknina 753.2 mg
  • Vitamín A 753.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Suroviny jsem nechala zpracovat a vykynout v pekárně.

  • 2

    Po vykynutí těsto vyndám na hodně pomoučněný vál a zpracovávám těsto tak dlouho, dokud nejde vytvořit knedlík, prostě přisypávám mouku,dokud se to nelepí :-).

  • 3

    Nechám kynout cca půl hodiny.

  • 4

    Vaříme ve vodě asi 20 minut.

  • 5

    Z tohoto množství jsou 3 velké šišky.

  • 6

    Chutnají parádně, rozdíl od lepkových je minimální.

  • 7

    Jen příprava je pracnější než klasické lepkové knedlíky.

Komentáře k receptu