Kořeněný bulgur s pečenými paprikami
Suroviny
- 7 g Kmín drcený
 - 7 g Skořice mletá
 - 200 g Bulgur
 - 400 g Cizrna konzervovaná
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 2 kávová lžička Citronová kůra
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Cibule červená
 - 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 604 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 1.1 mg
 - Draslík 524.7 mg
 - Vláknina 32305 mg
 - Vitamín A 32305 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bulgur zalijeme vývarem a vaříme 20 minut doměkka. Pod poklicí ještě necháme dojít.
 - 
                                2
Smícháme kmín a skořici, citronovou kůru a šťávu, olivový olej, nasekanou cibulku a koriandr a vmícháme to k bulguru.
 - 
                                3
Cizrnu slijeme (nebo uvaříme, pokud nemáme konzervovanou) a také ji přidáme k bulguru.
 - 
                                4
Podáváme studené i teplé.