Marocký čočkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Hrozinky
  • 100 g Čočka červená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Pepř kajenský
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Fíky čerstvé
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Brambory sladké (Batáty)
  • 10 ks Rajčata Cherry
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Sirup javorový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Hummus
  • 1 polévková lžíce Kmín mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1625.3 mg
  • Vláknina 48788 mg
  • Vitamín A 48788 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku uvaříme podle návodu na obalu.

  • 2

    Všechnu zeleninu (batáty, lilek, cuketa, mrkev) nakrájíme na menší kostky. Smícháme je se lžící olivového oleje, kmínem, skořicí, solí, pepřem a pečeme 25 minut na 180 °C.

  • 3

    Cherry rajčata přepůlíme a fíky nakrájíme na malé kostičky.

  • 4

    Připravíme si dresink: smícháme lžíci olivového oleje, javorový sirup, hummus a citronovou šťávu.

  • 5

    Pečenou zeleninu promícháme s čočkou, ozdobíme cherry rajčaty, fíky a rozinkami, posypeme sezamovými semínky a petrželkou a zakápneme dresinkem.

Komentáře k receptu